Naturalis

Bij Naturalis Biodiversity Center willen we biodiversiteit beschrijven, begrijpen en verklaren. Voor het welzijn van de mensen en het voortbestaan van de aardse natuur. Wij willen biodiversiteit beschrijven, begrijpen en verklaren voor het welzijn van de mens en voortbestaan van de aardse natuur.

Naar de website van Naturalis


 

IVN regio Leiden

Het instituut voor natuureducatie en duurzaamheid regio Leiden. IVN regio Leiden is een van de 170 afdelingen van IVN Nederland. Ons werkgebied omvat Hillegom, Katwijk, Leiden, Leiderdorp, Lisse, Noordwijk, Noordwijkerhout, Oegstgeest, Teylingen, Voorschoten, Wassenaar, Zoeterwoude. We zijn in veel natuurgebieden actief, kijk eens onder Natuurgebieden!

Naar de website van IVN


 

NME Holland Rijnland

Hier kunt u het aanbod van natuur- en milieuactiviteiten in de regio Holland Rijnland doorzoeken en reserveren. Het aanbod is gericht op scholen, naschoolse opvang, inwoners van jong tot oud en bedrijven.

Naar de website van NME Holland Rijnland


 

Vogelclub Katwijk 'De Duinstag' 

Op de website van de Katwijkse vogelclub 'De Duinstag' vindt u mooie artikelen en waarnemingen over vogels in Katwijk.

Naar de website van vogelclub Katwijk De Duinstag


 

Staatsbosbeheer

Van Wassenaar tot de top van Zuid-Holland strekt zich een smalle maar afwisselende duinstrook uit: Hollands Duin. Een duinenrij die door de natuur en de mens samen is gemaakt. Wind en water vormden strand en duinen, de mensen legden aardappelakkertjes aan, wonnen water uit de duingrond en plantten bossen. Wandelen, fietsen en mountainbiken; het kan hier allemaal.

Naar de website van Staatsbosbeheer


 

Duinbehoud

De Stichting Duinbehoud is een onafhankelijke landelijke organisatie voor de bescherming van de duinen. Zij komt op voor de natuurbelangen langs de Nederlandse kust en voor de belangen van mensen die van deze natuur willen genieten. Door het voeren van acties, overleg en juridische procedures probeert Duinbehoud de natuur langs de kust te versterken. Zij stuurt regelmatig adviezen naar de overheid en naar beheerders om de natuur beter te beschermen of om nieuwe natuurgebieden in te richten.

Naar de website van Duinbehoud


  

Gemeente Katwijk

Duurzaam denken en handelen betekent dat je bewust met grondstoffen en energie omgaat, nu en in in de toekomst. Zo is groene energie duurzaam, omdat het niet bijdraagt aan het opwarmen van de aarde. Ook put groene energie de voorraden niet uit. Goede voorbeelden van duurzaamheid zijn het isoleren van woningen en het plaatsen van zonnepanelen. Een duurzaam Katwijk maken we samen: inwoners, ondernemers, organisaties en de gemeente.

Naar de website van Gemeente Katwijk


 

Het Strand "Restaurant aan Zee"

Ervaar de smaak van het diner aan zee... Het Strand "Restaurant aan Zee" is gelegen op het strand van Katwijk, recht voor de Witte kerk, met een uniek uitzicht op zee. Vanuit uw stoel, met de Noordzee op slechts enkele meters afstand, kunt u ongedwongen genieten van het schouwspel van de zee. Een hevige storm, passerende vissersbootjes, een schitterende zonsondergang aan de eindeloze horizon, het fascineert elke dag opnieuw. De keuken van Het Strand staat voor: Puur & Eerlijk.

Naar de website van Het Strand


 

Bibliotheek Katwijk

Gedurende de hele zomervakantie, van 10 juli t/m 22 augustus, kunnen bezoekers aan het strand van Katwijk van maandag tot en met zaterdag gratis boeken en tijdschriften lenen, want de Strandbibliotheek is terug van weggeweest. En hoe!

Naar de website van Gemeente Katwijk


 

Kust en Zee

Vereniging Kust & Zee is een Europese organisatie die internationaal bekend staat onder de naam: Coastal & Marine Union – EUCC. We werken aan duurzame oplossingen voor een rijke kust en een gezonde zee, waarbij behoud, gebruik, beheer en ontwikkeling samengaan en mens en natuur in evenwicht is.

Naar de website van Kust en Zee


 

Noordzee

De Noordzee is een bijzonder gebied met grote soortenrijkdom en productiviteit. Mensen maken intensief gebruik van dit natuurgebied; o.a. scheepvaart, visserij en zandwinning. En er komen steeds meer nieuwe activiteiten bij. Door dit intensieve gebruik is de Noordzee niet meer zoals zij ooit was, vol met vis, met een gevarieerde bodem en rijk aan leven.

Naar de website van Noordzee

 

natuurcentrumkatwijk vos kop

Instagram @natuurcentrumkatwijk